“Krokodillentranen voor de Buhne”

Deel dit bericht

Het was een show in Tiel
De provincie Gelderland komt volgende week met de reactie op brandbrieven van de gemeenteraden van Culemborg en Neder-Betuwe over het project Sterk Bestuur. Begin december verzochte beide raden (GS) de adviescommissie Sterk Bestuur (‘De Graaf’) van haar taken te ontheffen. Komende dinsdag bespreken de gedeputeerden de antwoordbrief en daarna zal het antwoord aan alle raadsleden worden gestuurd.
Ik heb die brandbrief niet ondertekend en ben het niet eens met mijn collega’s. Het klopt dat de adviescommissie Sterk Bestuur een ongelukkige wedstrijd heeft gespeeld in Tiel, maar aan de boodschap is niets af te doen. Het is te makkelijk om te roepen dat de commissie “de Graaf “ moet worden opgeheven. Tijdens de bewuste bijeenkomst riep onze burgemeester Veerhoek en de burgemeesters van Buren, West Maas en Waal nog in koor dat er zo fantastisch werd samengewerkt.

Wat een theater want een paar weken later werden we met de neus op de feiten geduwd. Ga nu niet de Zwarte Piet alleen bij de adviesgroep leggen maar steek de hand in eigen boezem. De regionale PvdA gaat binnenkort bekijken hoe we een eensgezind geluid kunnen laten horen en ook in onze gemeenteraad gaan stemmen op om in een stevig raadsdebat de horizon te verruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *