( E ) Motie rond fusievoorstel Echteld Uchta

Deel dit bericht

Drie Wijzen
Drie Wijzen
SGP en CDA willen dat voetbalvereniging Uchta en Echteld gaan fuseren en willen daarvoor een raad van wijze mannen op pad sturen en hadden daarvoor, zonder de verenigingen te informeren, een motie opgesteld.
Ton Keuken ( CDA ) “ Ik ben raadslid en hoef niet vooraf te overleggen “
In de motie werden oneigenlijke redenen gebruikt om deze verenigingen te laten fuseren. Zeg dan gewoon : We gaan op jullie terrein woningen bouwen en de voetbalvereniging Echteld zit in de weg. Ook werd het teruglopende aantal leerlingen in het openbaar onderwijs opgevoerd. Weer een drogreden omdat de praktijk leert dat die paar woningen die kunnen worden bijgebouwd meestal door Reformatorische kopers worden gekocht.

Fusie :
Wel wonderlijk dat fusie nu het toverwoord is voor SGP en CDA die, als het gaat om gemeentelijke fusie uitgesproken tegenstanders zijn. Als de verenigingen zelf willen fuseren zijn wij niet per definitie tegen maar de problemen bij het jeugdvoetbal liggen dieper en dat moet door alle voetbalverenigingen in onze gemeente worden aangepakt. Dit vereist moed en daar hebben we geen drie wijze SGP / CDA mannen voor nodig. Daarvoor hebben wij de sportkoepel in het leven geroepen.
Maar is nog een ander aspect en dat is de leefbaarheid .
De VV Echteld staat ook voor vertier op zondag in een dorp wat steeds meer moest inleveren.

Conclusie :
Het mag duidelijk zijn dat wij niet zijn meegegaan in deze motie omdat deze te doorzichtig is en de eigenlijke problemen niet bij de kop pakt. Wij willen samenwerking in het voetbal ten behoeve van onze jeugd in onze hele gemeente te stimuleren. En als dan aan het eind van de streep iedereen van mening is dat het goed is dat Echteld en Uchta gaan fuseren dan doen wij zeker mee . Helaas is er nu nog geen draagvlak en trokken SGP en CDA aan het langste eind en gaan straks de drie wijzen op bezoek bij Uchta en Echteld .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *