Onze Gonny gaat de rivier over

Deel dit bericht

Gonny (1)
Gisteren hebben wij afscheid genomen van Gonny. Iedereen was het er over eens dat Gonny het sociale gezicht was van onze raad en dat we dat node gaan missen. Burgemeester Jan Kottelenberg had een mooi toespraak . Jan is van mening dat het vertrek van Gonny een enorm gemis is voor de raad. Met mooie persoonlijke woorden met verwijzingen naar D.S. P sloeg Jan de Spijker op zijn kop. Namens de oppositie sprak ook Dick Waasdorp ( SGP) met warme woorden zijn waardering uit.”Hoewel wij het niet altijd eens waren met Gonny hebben wij altijd enorme waardering gehad voor haar vasthoudendheid voor mensen die het moeilijk hebben”. Als laatste mocht ik de kansel betreden om Gonny met zwaar gemoed uit te zwaaien.
Gonny wij missen jou nu al maar het ga jou goed met je familie in Wageningen.

Jan Woldberg.

Hieronder de toespraak die ik namens fractie en afdeling mocht houden.

Gonny Hier zit je dan.

Je kwam vanuit Wageningen om in Opheusden te trouwen en als verlegen huisvrouwtje begon voor jou tien jaar geleden het politieke avontuur. De politiek en betrokkenheid bij de samenleving was jou thuis met de paplepel ingegoten.

Helaas is jouw vader, jouw grote voorbeeld, te jong overleden.
Gonny Je bezocht de Wibout leergangen en werd klaargestoomd voor een plekje in de raad. Niet gekweld door enige kennis van zaken maar met een groot sociaal hart stortte jij je op dit avontuur. Jij werd ons geweten en ons baken in de snel veranderende wereld van de drie D’s. Als het om rioleringen ging haakte jij af maar als het om problemen bij mensen ging was jij al snel weer bij de les.

Tijdens de debatten was jij niet van het grote betoog maar wist altijd met jou persoonlijke verhaal de mensen in het hart te raken en je slaagde er regelmatig in om de sceptici aan jou kant krijgen. Jij was diegene die als ambassadeur met verve op de bres stond voor ieder een gelijk en veilig thuis. Onderwerpen die jij met verve presenteerde en die nu stevig op onze gemeentelijke agenda staan.

Gonny jij hebt met jou optimisme en humor de gunfactor en dat is belangrijk als je in de politiek iets gedaan wilt krijgen. Mede door jou sterke eerste raadsperiode werd jij onze fractievoorzitter. Dit was een rol die jou goed af ging hoewel ik moet bekennen dat de fractievergaderingen wat mij betreft soms net iets te veel op de verjaardag van tante Truus leken. Ook onze Wethouder Vincent die nog nooit van dualisme had gehoord mengde zich vaak gevraagd of ongevraagd in de discussie. Maar het was altijd gezellig en er werden zaken gedaan.

Vincent was voor jou het grote voorbeeld en het was daarom ook een grote schok dat SGP en CDA hem lieten vallen. Ik weet het nog goed jij was woest over dit onrecht wat Vincent was aangedaan. Ja, Gonny politiek is hard en wij kwamen in de oppositie en al snel liet jij mij weten dat deze rol jou niet paste en jij vroeg of ik het stokje wilde overnemen.

De meisjes van de PvdA zijn niet meer maar gelukkig is er nog een meisje over, Amy onze verenigingstijger uit Dodewaard met een sterk mandaat van de kiezer. Ook ben ik blij dat de ervaren Bert Jansen jou plaats gaat innemen. De PvdA blijft in jou lijn opkomen voor mensen die het moeilijk hebben.

Gonny: Ik denk dat de mannenbroeders bij jou twijfelen over hun vrouwenstandpunt en ook stiekem een traantje laten nu jij vertrekt. Jij was voor ons allemaal altijd het sociale baken.

De PvdA in Wageningen kan haar handen dichtknijpen met een dergelijk kanjer maar niet getreurd onze gemeente zet vol in op Gemeentelijke samenwerking en wat zou mooier zijn om Wageningen Foot vallei met Neder Betuwe met haar boomteelt te verbinden tot een nieuwe gemeente met Gonny als wethouder. Gonny het ga je goed in Wageningen en van ons ben je nog niet af. Bedankt voor alles.

Een gedachte over “Onze Gonny gaat de rivier over”

  1. Beste Gonny,

    ik ken jou minder goed dan Jan, maar sluit me heel graag aan bij zijn warme woorden en de waardering die hieruit spreekt.
    In verband met mijn mantelzorgverplichting elders kon ik niet op de afscheids/raadsvergadering zijn.
    Een verbinding van Wageningen met Neder-Betuwe tot een nieuwe gemeente met jou als wethouder, zou prachtig zijn!!
    @Jan, een goede wens deze vader van je gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *