“Herenland verpauperd “ Het moet niet gekker worden !

Deel dit bericht

krotten
Mijnheer van der Gaarden laat de gemeenteraad per mail weten dat door de geplande sociale woningbouw “zijn wijk” Herenland in Opheusden verpauperd. Hoezo ” jou onze wijk “ en wanbeleid van de gemeente en SWB. De Partij van de Arbeid is juist verheugd dat er meer sociale woningbouw komt. Deze mail getuigd van een intolerantie waar de honden geen brood van lusten. Mijnheer van der Gaarde wist bij volle verstand dat hij in een gemêleerde woonwijk ging wonen met op loopafstand een bloeiende voetbalvereniging. Ik denk dat mijnheer een verkeerde keuze heeft gemaakt en beter een hutje op de hei kan kopen. Dit soort intolerante geluiden horen we tegenwoordig te vaak en ik hoop dat tolerante ruimdenkende bewoners van Herenland opstaan op dit soort negatieve sentimenten te lijf te gaan.
Hieronder de mail van Hans van der Gaarden

Beste gemeenteraad,
Aanleiding van deze mail is dat ik u op de hoogte wil stellen van de achteruitgang van onze wijk. Herenland fase 5 is inmiddels bijna gerealiseerd( behoudens een speeltuin) In tegenspraak van het bestemmingsplan van 2001 zou er sprake zijn van een bebouwing van ongeveer 35 woningen. Nu blijken dit al ongeveer 60 woningen te zijn. Als gevolg hiervan is er sprake van waardevermindering van onze woningen, maar nog belangrijker is dat het welbevinden de wijk enorm is afgenomen door wanbeleid van gemeente en SWB. Het gaat met name om de woningen die door de gemeente verkocht zijn aan de SWB en waar in eerste instantie gesproken werd over de duurdere segment huurwoning, worden deze nu vooral als sociale woningbouw gebruikt. Concreet heeft dit voor ons opgeleverd dat er nu mensen wonen die totaal geen affiniteit met onze gemeente hebben en ook geen enkele behoefte tot integreren en participeren hebben. Denk aan enorme geluidsoverlast, voortuinen die niet onderhouden worden en parkeeroverlast. Bijkomend gevolg is een devaluatie van de waarde van onze woningen. Wij weten dat er een proces tot aan de Raad van State is geweest en dat de gemeente deze zaak gewonnen heeft. Ook al wordt een zaak gewonnen, betekent dat niet dat er eenzijdig gekeken moet worden naar de belangen van de inwoners van uw gemeente. Zo wordt dit wel door velen in de wijk wel ervaren. Er zijn in de wijk op dit moment initiatieven gaande om in overleg met de provincie te kijken of de in het verleden ingezette crisis- en herstelwet op de juiste wijze is gehanteerd. We zijn enorm teleurgesteld in onze gemeente (en SWB) en wij zien onze wijk zienderogen verpauperen en willen u middels deze mail daarvan op de hoogte stellen.

Met vriendelijke groet, Hans van der Gaarden

8 gedachten over ““Herenland verpauperd “ Het moet niet gekker worden !”

 1. Ik reageer graag op de reactie van Ton Diepenveen. Ik heb Hans van der Gaarden op geen enkele manier als fascist weggezet maar wel de discussie opgezocht en gekregen. Ik heb Hans uitgenodigd voor een gesprek maar daar had hij na mijn uitleg geen behoefte meer aan. Wat mij betreft is de lucht geklaard en laten we iedereen in Herenland in zijn waarde.
  Jan Woldberg

 2. de gene die hier niet geboren is heeft de grootste mond
  was dan gebleven waar je vandaan kom en anders kijk naar de geschiedenis van Opheusden die is heel anders is dan waar jullie
  nu het stempel op drukken zo als nu we leven niet naast mekaar maar van elkaar en dat stemt mij heel droevig een beetje ,liefde naar elkander zou niet misstaan.

 3. @woldberg. Voordat je iets publiekelijk maakt en een integer mens zoals de heer Van der Gaarden is, neerzet als de eerste de beste fascist dan zou ik eerst maar eens wederhoor toepassen. Daarmee geef je hem de kans zich te ‘verdedigen’ tegen zo veel onzin

 4. Beste Hans,

  Ik ga graag in op jou uitnodiging . Doe maar een voorstel .
  Mijn gegevens zijn te vinden op deze site.

  Met vriendelijke groet

  Jan Woldberg

 5. Beste Erik,

  Als u bedoelt dat geluidsoverlast, parkeerproblemen, verstening van de wijk, toegenomen verkeersintensiteit etc. bevorderlijk is voor de leefbaarheid in een wijk/dorp en dit onder ‘de dingen die het leven nog een beetje leuk maak’ schaart dan denk ik dat we niet hetzelfde bedoelen. Het geen u nu inbrengt staat los van de mail die ik gestuurd heb. Daarnaast is het nog zo dat ‘mijn verhaal’ wordt gesteund door mensen met een totaal verschillende politieke voorkeur.
  Het lijkt er nu op dat er een andere discussie gevoerd wordt dan waar de mail voor bedoeld is.

  Met vriendelijke groet,
  Hans

 6. Van der Gaarden heeft helemaal gelijk! Al die figuren van de Zeeuwse eilanden en van de Veluwe die hier maar naartoe komen en hier een beetje alles gaan lopen verbieden wat het leven leuk maakt. Terug naar Staphorst d’r mee!

 7. Beste meneer Woldberg,

  Met stijgende verbazing lees ik uw reactie n.a.v. de mail die ik heb gestuurd. Uiteraard ben ik het met u eens dat we in een gemêleerde samenleving wonen en als zodanig ook met gemêleerde wijken te maken krijgen. Waar het mij/ons om gaat is dat er in dit geval helemaal geen sprake was van geplande sociale woningbouw,zoals u het nu doet voorkomen. Aangezien de gemeente bang was om met een rijtje woningen in de maag te blijven zitten, is later het besluit genomen om de woningen te verkopen aan de SWB. Heeft dus niets te maken met geplande sociale woningbouw. Beetje appels en perenverhaal. Verder suggereert u dat de voetbalvereniging een rol in het verhaal speelt. Daar wordt niet over gesproken in de mail en het lijkt erop dat het in uw belang is dat dit gemeld wordt.
  Het is zeker niet de bedoeling om allerlei negatieve sentimenten op te roepen en daar wil ik mij verre van houden.
  Juist ik ben van verbinding en niet van polariseren en zou dan ook graag een inhoudelijk gesprek onder vier ogen willen voeren en dat verder niet in de media bespreken.
  Ik sta achter het principe om een ieder te betrekken in de samenleving die we hebben en dat is nu net de zorg die ik o.a. met u gedeeld heb.
  Ik zie uit naar uw uitnodiging.

  Met vriendelijke groet,
  Hans van der Gaarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *