Huilen met de pet op.

Deel dit bericht

IMG_1135
Voorafgaande aan het kleurloze debat in de raad stootte raadslid Jan Pul een kan met water om en herhaalde dat nog een keer tijdens de vergadering. Hier kun je allerlei spreekwoorden op los laten. “Het water staat ons aan de lippen en water naar de zee dragen “ De discussie over nut en noodzaak van maatschappelijke accommodaties Dodewaard zat daar tussenin. Er lag een realistisch voorstel van het college maar Jan Eerbeek ( SGP ) vond het nodig dit voorstel door te schuiven. De meerderheid van de raad wil doorpakken en na overleg in de achterkamers kwam er een compromisamendement uit waar wethouder van Neerbos terecht zijn twijfels bij heeft.
De kern van het voorstel is :
Er wordt een accommodatie gerealiseerd voor een dorpshuis in de kern van Dodewaard. Er komt een onderzoek naar een brede school in samenwerking met de twee schoolbesturen. Dit kan gecombineerd worden met het dorpshuis, maar is niet noodzakelijk. De negatieve exploitatie van de sporthal kan worden opgelost door samen te werken met ondernemers. Het is denkbaar dat er tijdens het onderzoek nieuwe varianten boven komen drijven die de raad mee gaat nemen bij een definitief besluit.

2 gedachten over “Huilen met de pet op.”

  1. Ondanks dat de meerderheid wilde doorpakken is er aan de wens van 1 man toegegeven. Lijkt mij geen vorm van democratie.

  2. Dag Jan,

    Gelukkig is het water bij de wijn gedaan en hebben we een unaniem besluit kunnen nemen over het accommodatievoorstel in Dodewaard. In dit geval maakte het water de wijn drinkbaarder.

    Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *