Een kijkje in de AVRI keuken 2/2

Deel dit bericht

Gistermiddag mocht ik samen met collega Bert Jansen op pad om bij de AVRI een kijkje te mogen nemen in Geldermalsen. Dit keer gingen wij samen kijken op het KCC van de AVRI.

Het KCC is het Klant Contact Center, hier komen alle vragen binnen van onze burger zowel per mail, telefoon en social media. De mensen die op het KCC werkzaam zijn, zijn het eerste aanspreekpunt voor onze burgers en zetten complexere vragen uit verder in de organisatie. Zij kunnen bij klachten of overlast ook voor de burgers een melding uit zetten in de organisatie zodat het ‘probleem’ opgelost gaat worden.

Na de invoering van het nieuwe afvalbeleid van de AVRI hebben de medewerkers het ontzettend druk gehad. Extra personeel is ingezet om alle vragen en klachten van onze burgers te beantwoorden en om mensen verder te helpen als dit nodig was.

Zo kreeg ik van mijn ‘buddy’ waarmee ik mee mocht luisteren aan de telefoon, te horen dat het laatste halfjaar een pittige tijd voor hen is geweest. Want niet alleen de drukte nam toe, maar zeker ook de frustratie en woede onder de burgers. Als eerste aanspreekpunt waren zij diegene die met deze emoties van de burgers in aanraking kwamen. Dit wordt aan de ene kant als een uitdaging gezien, want niets is zo mooi om frustraties weg te kunnen nemen of emoties in te kunnen perken maar het is natuurlijk niet fijn om uitgescholden te worden aan de telefoon. De rust is inmiddels weer terug op de afdeling en ik wil alle medewerkers van deze afdeling complimenteren met het feit dat zij zich zo goed hebben weten staande te houden tijdens deze drukke periode.

Wat mij nog tijdens de gesprekken aan de telefoon opviel is het feit dat er toch nog veel ouderen het lastig vinden om met de afval zak over straat te moeten lopen omdat dit voor hen erg zwaar is, omdat ze slecht te been zijn etc. Zo werd ons verteld dat bij veel ouderen die dit zelf niet kunnen, geen buren of naasten hebben die hen hier bij kunnen helpen, men een beroep kan doen bij hun eigen gemeente via de WMO voor ondersteuning bij het wegbrengen van het afval naar de ondergrondse container.

Ik wil de AVRI nogmaals danken, voor de geboden kans om een kijkje in hun keuken te komen nemen. Dit was erg interessant en leerzaam. Voor ons als raadsleden is het goed dat wij kunnen zien hoe het er daadwerkelijk aan toe gaat op de werkvloer en wat dit voor het personeel betekent. Want de AVRI is van ons, van ons mooie Neder Betuwe en samen werken wij aan een mooi Rivierenland.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *