Kijkje in de AVRI keuken 1/2

Deel dit bericht

Vandaag mocht ik mee met de AVRI, met de ‘echte vuilnisman’ zoals de chauffeur zichzelf noemde.

Wat een geweldige beleving. Ik vind het super van de AVRI dat zij de raadsleden de kans bieden om te kijken hoe het op de werkvloer eraan toe gaat.

Zo heb ik kunnen zien wat het werk precies inhoudt. Dit werk is, als chauffeur alleen op een wagen, best een eenzaam beroep. Vroeger was dit beroep (toen de chauffeur nog collega’s bij de wagen had lopen), een stuk gezelliger.

Vandaag waren de GFT containers in Dodewaard aan de beurt om geleegd te worden. Erg leuk natuurlijk om dit in Dodewaard mee te mogen maken.

Nu het nieuwe afvalbeleid is ingegaan merkt de chauffeur dat de GFT containers meer vervuild zijn met restafval. Zo was het ook vandaag raak, een container met daarin: glas, kerstverlichting etc. Deze container heeft een rode kaart gekregen, AVRIdit is een waarschuwing waarbij de container niet wordt geleegd. Volgende keer betekent dit een boete!

Onderweg kwamen wij nog een aantal volle plastic containers tegen die eerder vergeten zijn om geleegd te worden. Tevens werden we in een andere wijk aangesproken omdat ook daar nog plastic containers stonden die niet waren geleegd. De chauffeur gaf aan dat zelf een melding maken hierover het beste is omdat er dan alsnog een wagen gestuurd wordt om deze containers te legen. Zelf belde hij ook nog even naar kantoor om aan te geven dat niet alle containers geleegd waren. De chauffeurs hebben de afgelopen maanden nieuwe routes/dorpen/steden gekregen om te rijden. Soms worden er dus plekjes, kleine straatjes vergeten. Maar ja, we zijn allemaal mensen en een fout maken kunnen we allemaal. Fijn dat de AVRI dit oplost door een extra wagen te sturen n.a.v. een melding. Melding maken via de AVRI app of site loont!

Ik heb een interessante maar zeker ook een gezellige dag gehad. Hiervoor wil ik de ‘echte vuilnisman’ bedanken. Je hebt mij laten zien wat je werk voor jou betekent, hoe je vriendelijk zwaait naar de kinderen langs de weg, hoe je volle containers opmerkt die nog op opritten staan bij mensen en die je op straat zet om toch te legen, hoe je de auto’s ruimte geeft om te passeren en wat dit werk betekent voor onze samenleving. Want mede door jouw inzet kunnen wij wonen in een mooi en schoon Rivierengebied. Bedankt voor deze mooie en unieke ervaring!

Een gedachte over “Kijkje in de AVRI keuken 1/2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *