StapIn voelt zich gepiepeld.

Deel dit bericht

Mijn stukje over de slaapverwekkende presentatie tijdens de college infoavond heeft heel wat losgemaakt.
De Gelderlander is er op gedoken en ook het lijdend voorwerp StapIn laat van zich horen.

Hieronder het stukje in de Gelderlander.
In 2015 won Stap In Personeel in Dodewaard de gemeentelijke ondernemersaward, omdat het bedrijf inwoners met een uitkering bemiddelt naar werk. Maar de overeenkomst die de gemeente Neder-Betuwe dat jaar sloot met het uitzendbureau was een heel slechte deal. Maar een handjevol inwoners kon aan de slag en het leverde gemeente én kandidaten weinig op. Dat staat te lezen in een memo die burgemeesters en wethouders schrijven aan de gemeenteraad.

In 2015 meldde de gemeente enthousiast dat ze een samenwerkingsverband was aangegaan met Stap In Personeel, onderdeel van SprintWerkt. Stap In zou in ieder geval voor een jaar maximaal twintig inwoners van Neder-Betuwe met een uitkering een uitzendcontract bieden en hen bij een werkgever plaatsen. Het uitzendbureau kreeg 3.000 euro per kandidaat per half jaar, waarmee het mensen goedkoper kon aanbieden aan bedrijven. In de praktijk echter blijkt er maar een klein aantal uitkeringsgerechtigden aan het werk te zijn gegaan via Stap In. Buren, die de re-integratie voor Neder-Betuwe uitvoert, geeft aan meer dan twintig kandidaten te hebben voorgedragen, maar een klein deel is aan de slag gegaan. 
En financieel gezien is dat maar goed ook, concluderen burgemeester en wethouders nu, want als het maximum van twintig gehaald was, was twee derde van het participatiebudget opgegaan aan 8 procent van de inwoners met een uitkering. Bovendien waren het mensen die vermoedelijk op eigen kracht ook wel aan het werk zouden zijn gekomen. 

Reactie van Stapin
Vreemde gang van zaken dit artikel. Waarom wordt ons vooraf niet om opheldering gevraagd? Er is vanochtend vanuit de gemeente Neder Betuwe een brief naar de Gelderlander verzonden met het verzoek om te rectificeren. Zowel Neder Betuwe als StapIn betreuren deze samenwerking niet. StapIn heeft vele werkzoekenden succesvol geplaatst. De samenwerking met de gemeente Neder Betuwe is echter bemoeilijkt door een nieuw samenwerkingsverband met de gemeente Buren. StapIn heeft volop vacatures (nog steeds!) voor bijstandsmensen, maar kandidaten worden door Buren niet aangeleverd. Nogmaals, wij zijn van goede wil en hopen dan ook op een eerlijk verhaal, hoor en wederhoor.

Een gedachte over “StapIn voelt zich gepiepeld.”

  1. De Ondernemers Vereniging Neder-Betuwe heeft aan de basis gestaan van het convenant tussen StapIn en Neder-Betuwe. Positief ingezet door voormalig wethouder Van Neerbos. Het is wel zaak dat die positieve grondhouding nu eindelijk gestalte krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *