Verdwijnt de ouderwetse brievenbus ?

Deel dit bericht

postbus
Welke mogelijkheden heeft het college om voldoende brievenbussen in onze kernen te houden, dat was een vraag die ik in de Aldi van Opheusden kreeg van een oudere mevrouw die zich beklaagde dat alles digitaal moet en de ouderwetse brievenbus verdwijnt uit de kernen.
Wij hebben gevraagd om uit praktische overwegingen, bij elk winkelcentrum in de grote kernen een brievenbus te plaatsen en in de kleinere kernen op een strategische plaats. College : “ In woonplaatsen met meer dan 5.000 inwoners moet altijd binnen 1.000 meter een brievenbus staan. Buiten de bebouwde kom van plaatsen met meer dan 5.000 inwoners moet binnen een straal van 2500 meter een brievenbus staan. Volgens de huidige regels word voldaan aan de voorwaarden”. Wanneer de bovengenoemde aantallen en locaties niet voldoende zouden zijn laat het college weten graag bereid te zijn om te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor uitbreiding en wil het college zich hier sterk voor maken.
Een compliment aan het college voor deze verhelderende beantwoording en de ruimte die is geboden om flexibel om te gaan met het plaatsen van de brievenbussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *