“Voetbalvereniging Echteld moet fuseren”.

Deel dit bericht

Dat melde Kees van Tuil ( SGP ) gisteren tijdens de raadsvergadering. Kees is van mening dat een vereniging zonder jeugdleden en een eerste elftal met louter spelers van buitenaf, geen gemeentelijk sportpark bezet moet houden . Kees is een voorstander van een gedwongen fusie met Uchta. Op het sportpark wat dan vrij komt kan de gewenste uitbreiding van Echteld gerealiseerd worden.

6 gedachten over ““Voetbalvereniging Echteld moet fuseren”.”

 1. Beste Steffan,

  Dat er nog een paar mensen in Opheusden slapeloze nachten van de fusie hebben is jammer. Maar jij vergelijkt appels met peren. DFS heeft mede dank zij de fusie de meeste jeugdleden ,een groot aantal vrijwilligers en een aansprekend voetbal met het eerste team in de eerste klasse, iets om als gemeente trots op te zijn.. Ton Schouten merkt terecht op dat dit mijn persoonlijke mening is. Ik van mening dat een voetbalvereniging alleen bestaansrecht heeft met een bloeiende jeugdafdeling. Als die er niet is moet men op zoek naar samenwerking / fusie. Het zou mooi zijn als alle voetbalverenigingen in onze gemeente een jeugdplan gaan opstellen om met elkaar te bekijken hoe jeugd de beste begeleiding kan krijgen. We moeten af van het dorpisme waarbij kost wat kost een voetbalvereniging moet zijn. Wat maakt het uit waar onze talentvolle spelers gaat spelen. Vroeger was dat VV Wageningen en nu DFS.

 2. Partijen en hun leden kunnen maar beter samenwerken tegen de radicale opvattingen van SGP en hun leden. Nu is het Echteld en morgen andere sportclubs!

 3. N.b. Richard vroeg de mening van de PvdA, maar kreeg voorlopig de persoonlijke mening van Jan.
  Ton

 4. Er is voor beide kanten wat te zeggen maar het argument dat er louter spelers van buitenaf in het eerste bij Echteld spelen en dan DFS als succesvol voorbeeld neer te zetten met misschien nog wel meer spelers van buitenaf vind ik niet echt sterk overkomen.

  De fusie tussen Opheusden en Sparta is een fusie tussen 2 clubs uit 1 dorp. Dat is denk ik net iets anders dan een fusie tussen clubs uit verschillende Betuwse dorpen. Al weet ik zeker dat er nog altijd mensen slecht slapen van de fusie van Opheusden en Sparta.

 5. Beste Richard,

  Ik ben een voorstander van effectief samenwerken en waar mogelijk fuseren. Voor mij is de succesvolle fusie van Opheusden en Sparta een voorbeeld hoe je als vereniging over je eigen schaduw heen kan kijken. Ik zat in die tijd in de raad van Kesteren en stelde een fusie voor. Ik werd nog net niet met pek en veren het dorp uitgedragen. En als ik kijk waar de vereniging nu staat was het een prima besluit.

  Jan Woldberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *