Zuipketen zijn onvermijdelijk !?

Deel dit bericht

zuipkeet
Morgen organiseert de PvdA vanaf 20.00 uur een discussieavond over leefbaarheid in het Nannenberghuis Dodewaard. Een van de thema’s is het jongerenbeleid. Gespreksleider Jan Woldberg zal de aanwezigen met prikkelende stellingen uitdagen om stelling te nemen. Iedereen is van harte welkom om met ons mee te denken.

•De jeugdsoos is niet meer van deze tijd, jongeren regelen zelf een plek waar ze samenkomen bijvoorbeeld in z.g. zuipketen
•Er is voor jongeren is er in het weekend niets te doen, de gemeente moet een nachtbus naar Arnhem subsidiëren.

Een gedachte over “Zuipketen zijn onvermijdelijk !?”

  1. Zuipketen of varianten daarop, zijn van alle tijden. Het is de (onbewuste) drang van jongeren om zich aan de invloed van volwassenen te onttrekken en te ontdekken en te experimenteren: jong zijn betekent uitproberen ( volwassenen zijn in dit kader: ouders, leerkrachten, jeugdwerkers, die allemaal ‘iets’ van je willen ) . geef ze de ruimte, maar onderhoudt wel contact met deze vorm van de eigen invulling van de eigen tijd. Bij zuipketen wordt in een adem vaak comazuipen genoemd. Dat is echter een breder probleem dan alleen op die locaties. ( bijvoorbeeld een onstuimig verjaardagsfeestje waarbij pappie en mammie naar de musical gestuurd worden ) grenzen leer je als jongere alleen als je ze verkend. Aleen zorgelijk is dat ze steeds jonger verkend worden. Dat betekent dat er altijd wrijfprenten zullen zijn. Maar in opvoedkundig opzicht ligt daar een belangrijke rol voor zowel de ouders als de omgevingsopvoeders daar goed mee om te gaan. Daar zou de discussie over moeten gaan.

    Niets te doen en dan een gesubsidieerde nachtbus? Onzin uitgaan is geen overheidstaak. Krantenwijk nemen, sparen voor je rijbewijs, auto van pappie lenen en loten wie vanavond de Bob is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *